martes, 15 de enero de 2013

treball sobre els continets: OCEANIA

Oceania

introducció

és la part del món formada pel continent australià i per la multitud d'illes que hi ha escampades en aquest darrer oceà. Té 9.010.000 km² i és el continent de menor extensió, tot i que, si es compten les seues dimensions oceàniques, cobreix prop del 35% de la superfície total del planeta.

població

Oceania és el continent menys poblat de la Terra,  ja que el 2006 hi havia 34 milions d'habitants, i també és el menys densament poblat: la densitat demogràfica mitjana ronda els 4 habitants per km2
el Gentilici es Oceànic, oceànica

latitud i longitud

Està situat a l'oceà Pacífic, limitada al Nord pel sud d'Àsia, a l'Est Amèrica del Sud, l'oceà Índic a l'Oest i, l'Antàrtida al Sud.
S'estén entre els 30 º de latitud Nord i 50 º de latitud Sud, es compon de quatre grans divisions


religions que predomoinan

El 42,7% de la població és protestant, el 24,7% és catòlica, tan sols el 2,2% pertanyen a l'Església ortodoxa i el 14,8% professen altres religions cristianes (En total, el 86,6% del continent és cristià). Hi baixos percentatges de nadius hinduistes (1,10%), tot i que a Fiji és la segona religió més popular després del cristianisme, budistes (0,8%), musulmans (0,8%) i de religions tradicionals (0 , 8%). El 13,1% restant professa altres religions.
En resum, 24.451.000 oceànics són cristians, 345.000 hinduistes, 266.000 budistes, 248.000 musulmans, 259.000 de religions tradicionals i 3.891.000 nadius pertanyen a altres religiones.


economia

El pes d'Oceania en l'economia mundial és molt escàs, tot just aporta només l'1% de la producció total.
Austràlia i Nova Zelanda tenen una economia diversificada i molt desenvolupada. Encara avui dia la major part de la població treballa en els serveis, el sector primari segueix sent clau i proporciona bona part de les exportacions.

Gastronomia

A causa de la predominança de la gastronomia britànica, hi ha abundància de pastissos, talls rostits de carn, filets a la graella, pollastre així com altres formes de carn acompanyades generalment de verdures.
Altres plats comuns en la dieta dels australians són els cuinats amb carns d'animals exòtics com el cocodril, el cangur o el búfal. També són importants els crustacis coneguts com mud crabs i les gambes yabbies.


monedes

La més comú és el Dòlar, està present en gairebé tots els països insiulares d'Oceania.


tots els països

No hay comentarios:

Publicar un comentario